A legnagyobb farkas

 2017.12.08. 01:26

Egyszer volt, hol nem volt, a világos tudat határán túl, messze, valahol a szív egy sötét csücskének erdejében, élt egy farkas falka. A falka vezére egy olyan hatalmas farkas volt, amelyet messze földön nem látott még senki. Tekintélyes mérete ellenére ez a farkas sosem verekedett. Egyetlen zord nézése, hangosabb mordulása elrettentette minden kihívóját. Így lett a falka vezére egyetlen harapás, sebesülés nélkül.

A legnagyobb farkas nem szeretett gyilkolni. Akár merre is vezette a falkáját, csak az idős, gyenge és beteg prédákat ejtették el. Vezetésével soha nem támadtak olyan zsákmányra, amely ereje teljében volt. Néhány farkas zúgolódni is kezdett. Maguk között gyalázták, szidták a legnagyobb farkast. Egy napon, amikor ismét csak egy öreg őz combját rághatták, így beszélgetett egymás között három farkas:

- Micsoda vezér az ilyen! A finom falatokat futni hagyja, csak ezek az inas, csontokra tapadt izmok, száraz lábszárak jutnak nekünk. Ezt nem hagyhatjuk tovább!

- Egy árva seb, sérülés nincs rajta! Sem a füle, sem a farka nem csonka! Hogyan lehet egy ilyen gyáva farkas a falkánk vezetője?!

- Talán még harapni sem tud! - szólalt meg a harmadik. S ezután néma csönd lett. Bámulták egymást egy darabig, majd, megesküdtek, hogy még aznap éjjel közösen megölik a falka vezérét. Abban is megegyeztek, hogy rögvest ezután maguk között is eldöntik, ki lesz a falka új vezetője.

Ahogy megegyeztek, annak rendje és módja szerint, éjszaka, közösen rátámadtak a legnagyobb farkasra. Az egyik a lábát húzta, a másik a fülét rángatta, a harmadik az oldalát tépte. Persze, mindegyik figyelt arra, hogy ne erőltesse meg magát, hiszen jól tudták, a harc végén, majd egymással kell megküzdeniük.

A legnagyobb farkas ordított a fájdalomtól. Csattogtatta fogai, oda-oda kapott, de nem bántotta a támadóit. Azok pedig egyre inkább marták őt. Végül addig kínozták a legnagyobb farkas, hogy az megelégelte a helyzetet, és mind a három farkast megölte egyetlen harapással.

A falkából azóta egyetlen farkas sem kérdőjelezte meg a legnagyobb farkas tekintélyét és erejét. Így azóta sem biztosak abban, hogy még mindig ő-e a legnagyobb farkas.

 

Címkék: mese tanmese írások zökk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomejoko.blog.hu/api/trackback/id/tr3313453831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása